Risotto met zomergroenten en gerookte kipfilet
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Met risotto kan ik mijn man ECHT VERWENNEN
Ingrediënten 4 personen
- ca. 300 gram gerookte kipfilet
- 750 ml groentebouillon (tablet)
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 2 bospeentjes in schuine plakjes
- 2 stengels bleekselderij in plakjes
- 3 el boter
- 250 gram risottorijst
- 100 ml droge vermout (of wijn)
- ? courgette in blokjes
- 1 klein pakje doperwten (diepvries)
- 1 vleestomaat in stukjes
- 50 gram bekorting kaas geraspt
- 1 zakje verse basilicum grof gescheurd.
Bereidingswijze
Kipfilet in kleine stukjes snijden. Groentebouillon zachtjes tegen de kook houden. In braadpan of pan met dikke bodem bosuitjes wortel en bleekselderij 2 min . in 2 el boter fruiten. Rijst toevoegen en 1 minuut meebakken tot alle korrels met olie bedekt zijn. Rijst afblussen met vermout of witte wijn, roeren en vocht op matig vuur laten verdampen. Hete bouillon in gedeelten toevoegen (pas nieuwe scheut in pan schenken als vorige door de rijst opgenomen). Rijst onder regelmatig toeren in 20-25 minuten beetgaar laten worden. De laatste 10 minuten de courgette doperwten, kipfilet en tomaat door de rijst scheppen en zachtjes laten meekoken. Pan van vuur nemen en 1 el boter, geraspte kaas en helft van basilicum door rijst scheppen. Risotto op smaak brengen met zout en peper en afgedekt nog 2 minuten laten staan. Risotto over vier borden voorverwarmde borden verdelen. Garneren met rest van basilicum.