Risotto met zomergroenten en gerookte kipfilet

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-08-2003

Met risotto kan ik mijn man ECHT VERWENNEN

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kipfilet in kleine stukjes snijden. Groentebouillon zachtjes tegen de kook houden. In braadpan of pan met dikke bodem bosuitjes wortel en bleekselderij 2 min . in 2 el boter fruiten. Rijst toevoegen en 1 minuut meebakken tot alle korrels met olie bedekt zijn. Rijst afblussen met vermout of witte wijn, roeren en vocht op matig vuur laten verdampen. Hete bouillon in gedeelten toevoegen (pas nieuwe scheut in pan schenken als vorige door de rijst opgenomen). Rijst onder regelmatig toeren in 20-25 minuten beetgaar laten worden. De laatste 10 minuten de courgette doperwten, kipfilet en tomaat door de rijst scheppen en zachtjes laten meekoken. Pan van vuur nemen en 1 el boter, geraspte kaas en helft van basilicum door rijst scheppen. Risotto op smaak brengen met zout en peper en afgedekt nog 2 minuten laten staan. Risotto over vier borden voorverwarmde borden verdelen. Garneren met rest van basilicum.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Sabine69 avatar
Sabine69 29-03-2010

Wat een heerlijk recept we hebben gesmuld! zelfs de kinderen waren enthousiast dat wil wat zeggen.

dengroenen avatar
dengroenen 06-08-2003

zelfs met gerookte eendeborst zou het lekker zijn zeer goed !!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten