Couscous met gehaktballetjes en courgette
- Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 06-08-2003
Ingrediënten 3 personen
1 pak Lassie Couscous Marokkaanse smaak (a 250 g)1 groene peper
1 grote ui
1 courgette
2 tomaten
zout en (versgemalen) peper
300 g rundergehakt
2 eetlepels (olijf)olie
50 g groene olijven (zonder pit)
Bereidingswijze
1. Verwijder het zaad uit de groene peper en snijd deze in kleine stukjes. Pel de ui en snipper deze fijn. Snijd de courgette en de tomaten in kleine blokjes. Kneed in een kom de helft van de ui, zout en peper door het gehakt. Verdeel het gehaktmengsel in 15 even grote porties en vorm hiervan mooie ronde balletjes.
2. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de overige ui en groene peper aan de gehaktballetjes toe en fruit deze ca. 2 minuten op zacht vuur mee. Bak de blokjes courgette ca. 2 minuten met de gehaktballetjes mee. Voeg de tomatenblokjes aan de gehaktballetjes toe en laat deze ca. 3 minuten op zacht vuur sudderen.
3. Doe intussen de couscous in een kom. Schenk 425 ml kokend water over de couscous en laat deze ca. 5 minuten wellen.
Serveertip
4. Roer de couscous een keer goed door en schep deze op een schaal. Schep de gehaktballetjes en courgette op de couscous en garneer deze met groene olijven.
5. Variatietip: Vervang de groene olijven door 50 g cashewnoten.
6. Variatietip: Vervang het rundergehakt door lamsgehakt.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties