Spies van varkenshaas met honing-ketjapsaus

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Als verrassende variant op de overbekende sate, scoor je met deze spannende vleesspies!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500g varkenshaas, 1 el grove zwarte peper, 2 tl honing, 2 el citroensap, 1 dl ketjap manis, 1 kleine gele paprika, 1 kleine rode paprika, 1 dl vleesbouillon, 1,5 tl aardappelzetmeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 lange spiezen

Voorbereiding

Snijd de varkenshaas in 24 stukjes.


Meng de zwarte peper, de honing, het citroensap en de ketjap. Voeg de vleesstukjes aan het honingmengsel toe en laat ze 10 tot 20 min. marineren (als ze niet direkt worden bereid erin, anders erbuiten).


Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's elk in 8 stukjes.

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.


Haal het vlees uit de marinade, bewaar de marinade.


Rijg het vlees met de stukjes paprika aan 4 lange spiezen en rooster ze in ca 10 min. onder de grill rondom bruin en gaar.


Breng ondertussen de marinade met de vleesbouillon aan de kook. Leng het aardappelzetmeel aan met 2 el water en roer dit door de saus. Nog een paar minuutjes doorkoken.


Leg de spiezen op 4 borden en schep de saus erover.


Serveertip

Lekker met gebakken uiringen, groene salade en gekookte witte rijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

winnie5830 avatar
winnie5830

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten