1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Coupe Dame Blanche

Coupe Dame Blanche

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-08-2003

Ingrediënten 4 personen


1/2 liter roomijs
1/4 liter slagroom
100 gram bittere chocolade
20 gram boter
4 eetlepels melk
1 eetlepel poedersuiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Roomijs


Nodig voor 4 personen:
3/4 liter slagroom
7 eidooiers
220 gram suiker
1 vanillestokje


Bereiding:
- Doe de room in een pannetje en voeg het in de lengte doorgesneden vanillestokje toe. Laat de room op zacht vuur lauwwarm worden, laat 10 minuten trekken en neem het stokje er weer uit. Klop de eidooiers met de suiker totdat de compositie schuimig en licht van kleur is. Voeg in kleine hoeveelheden de lauwe room toe terwijl men blijft roeren.
- Verwarm op zacht vuur de compositie onder voortdurend roeren tot 85 graden C. Zet de pan dan onmiddellijk in een grote pan met koud water om schiften te voorkomen.
- Laat de compositie onder vaak roeren volledig afkoelen en vries ze in, in de sorbetiere.

Bereidingswijze

Breek de chocolade in stukjes en verwarm deze zachtjes au bain marie. Snij de boter in stukjes en voeg deze toe. Roer de boter goed door de chocolade. Als het mengsel goed homogeen is mengen we de poedersuiker met de melk en voegen dit mengsel ook bij de chocolade. Laat de saus in de bain marie tot vlak voor het serveren.
- Klop de slagroom met wat suiker stijf. Doe een bol roomijs in een coupe, spuit er met de spuitzak een toefje slagroom op. Doe de chocoladesaus in een kannetje zodat eenieder ervan kan nemen zoveel hij zelf wil.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top