1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Krokante salade van gebakken langoustines

Krokante salade van gebakken langoustines

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-08-2003

Ingrediënten 4 personen


20 zeer verse langoustines

1/2 dl walnootolie

125 gr haricots verts

125 gr gewassen veldsla

1/2 bos dragon

1 rijpe sinaasappel

1 dl kreeftenfumet

2 dl versgeperst sinaasappelsap

1 eetlepel vanilleazijn

1 dl gevogeltebouillon

20 gr fijngesneden gekonfijte sinaasappelschilletjes

3 eetlepels hazelnootolie

Peper

Zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Pel de langoustines, maar laat de staartjes eraan zitten en verwijder het darmkanaal
- Kook de haricots verts beetgaar, laat ze in ijswater schrikken en op een zeef uitlekken
- Laat de kreeftenfumet, de vanilleazijn, het sinaasappelsap en de gevogeltebouillon tot eenderde inkoken
- Neem de vloeistof van het vuur, roer er de notenolie door en voeg op het laatst het dragonkruid en de fijne, gekonfijte schilletjes toe
- Breng de dressing op smaak met peper en zout
- Schik de veldsla en de haricots verts op de borden
- Schil de sinaasappel, snijd het vruchtvlees in partjes en schik die op de salade
- Sauteer vervolgens de langoustines in de hete walnootolie tot ze lekker krokant zijn
- Schenk de dressing over de salade en leg er per persoon 5 langoustines op



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top