Mussel and tomato soup
- Iers, Soep
- 20-30 min.
Pittige mosselsoep
Voorbereiding
-bedek de bodem van een grote pan met circa 1/2 cm water
-voeg de mosselen erbij en kook met het deksel op de pan op hoog vuur tot alle schelpen open zijn
-neem de mosselen uit de schelpen
-giet het nat van de mosselen door een zeef in een maatbeker en vul met water bij tot 1 liter
Bereidingswijze
-doe intussen de olie, knoflook en tomaten in een andere pan
-zet deze pan 5 a 10 min op een matig hoog vuur en prak de tomaten met een vork tot een grove puree
-voeg het mosselnat toe en breng met zout en peper op smaak
-laat alles 15 min sudderen en voeg eventueel wat suiker en, indien nodig tomatenpuree toe
-warm de mosselen heel even in de soep (niet te lang anders worden ze taai), en schenk de soep in een soep terrine
Serveertip
-serveer met de hete croutons, die u op het laatste moment op de soep strooit