Mussel and tomato soup

  • Iers, Soep
  • 20-30 min.

Pittige mosselsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
-1 kg verse mosselen (gekuist)
-2 eetlepels olijfolie
-2 grote tenen knoflook (gekneusd)
-350 g tomaten (in stukjes, of uitgelekt uit blik)
-zout, peper , suiker
-tomatenpuree
-croutons van in olijfolie gebakken brood
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-bedek de bodem van een grote pan met circa 1/2 cm water
-voeg de mosselen erbij en kook met het deksel op de pan op hoog vuur tot alle schelpen open zijn
-neem de mosselen uit de schelpen
-giet het nat van de mosselen door een zeef in een maatbeker en vul met water bij tot 1 liter

Bereidingswijze

-doe intussen de olie, knoflook en tomaten in een andere pan
-zet deze pan 5 a 10 min op een matig hoog vuur en prak de tomaten met een vork tot een grove puree
-voeg het mosselnat toe en breng met zout en peper op smaak
-laat alles 15 min sudderen en voeg eventueel wat suiker en, indien nodig tomatenpuree toe
-warm de mosselen heel even in de soep (niet te lang anders worden ze taai), en schenk de soep in een soep terrine

Serveertip

-serveer met de hete croutons, die u op het laatste moment op de soep strooit

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten