Broccoli kip gratin

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-08-2003

Hoofdgerecht kip & kalkoen, Aardappel, Groenten, Kip
P. p. 1090 kJ/260 kcal, 30 g eiwit, 12 g vet, 8 g koolhydraten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g kipfilet, in reepjes
peper, zout
30 g boter
500 g broccoli, in kleine roosjes
1 zakje witte saus (Knorr)
2 1/2 dl melk
2 el fijngehakte dragon (of fijngeknipt bieslook)
4 el paneermeel
2 el geraspte pizzakaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bestrooi de kipfiletreepjes met peper en zout naar smaak en bak ze in de hete boter al omscheppend bruin en gaar.
Kook de broccoli in water met zout beetgaar en giet hem af. Bereid de saus met de melk volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de dragon (of het bieslook) erdoor.
Verdeel de kip en de broccoli over een ingevette ovenschaal en schenk de saus erover.
Bestrooi met het paneermeel en de kaas en laat het gerecht in de hete oven (200?C) in ? 15 min. gratineren. Lekker met gekookte aardappelen.

Serveertip

Dranktip:
Hardys Nottage Hill Chardonnay, Droog

Laatste reacties

delianeqvu avatar
delianeqvu 03-05-2006

Heerlijk recept. Ik neem dit mee naar mijn pagina. Groetjes, Deliane

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten