1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. knijpertjes

knijpertjes

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-08-2003

Ingrediënten


500 gr bloem0.5 tl zout400 gr basterdsuiker2 pakjes vanillesuiker3 eieren250 gr boter 1 glaasje jenever


Verder heb je nodig


Een goed wafelijzer


Een zoet wafeltje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bloem,zout,de basterd-en de vanillesuiker en de jenever in een kom doe de eieren er bij en snij de boter in stukjeskneed alles met een koele hand tot een soepel deeg laat dat 1.5 uur rusten en draai van het deeg balletjes met een doorsnee van cirka 2 cm(op de hele oude manier)verhit een rond wafel ijzer op hoog vuur en vet het 1 keer in(met wat boter,olie of spekzwoert met een rand vet er aan)maar tegen woordig zijn er hele goede elektriche wafelijzers te koop, leg een deeg balletje in het midden van het wafel ijzer en knijp het ijzer goed dicht verwijder eventueel overtollig deeg en bak de knijpertjes aan twee kanten in 1.5 min. goudbruinhaal het wafeltje uit het ijzer en laat het plat liggend af koelen of rol er onmiddelijk een rolletje van.

Serveertip

Deze kniepertjes werden gegeten rond de jaar wisseling (de platte met oud jaar en de rolletjes met nieuw jaar)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van drentskliek


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van drentskliek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top