1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Amandelkoekjes
  6. Limoen - Amandel Cheesecake

Limoen - Amandel Cheesecake

  •  , Banket
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-08-2003

Ingrediënten 12 personen


Bodem:
150 gram amandelkoekjes(bv bij AH) en 100 gram blanke amandelen OF 250 gram blanke amandelen, 60 gram gesmolten boter, 50 gram suiker.

Vulling:

900 gram roomkaas (neem die van de lidl, edah of aldi bv), 300 gram suiker, 2 el limoensap plus rasp van 1 limoen, 4 grote eieren

Topping:

250 ml zure room, 2 el vanillesuiker, geraspte schil van 2 limoenen, 1 el limoensap, 1 tl amandelextract.



NB:
De ingredienten moeten op kamertemperatuur zijn.


Verder heb je nodig


Keukenmachine is handig, springvorm van 24 centimeter


Maak 'm 1 of 2 dagen van tevoren!
Met verjaardagen maken we meestal 2 verschillende taarten, maar kunnen beter gewoon dezelfde maken want iedereen roept inmiddels: Ohhhhhhh, CHEESECAKE!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de bodem:
Verkruimel de koekjes en amandelen in de keukenmachine. Voeg de suiker en boter toe, en kneed het even met je handen goed door. Doe het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de vorm even in de vriezer.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 150 graden.
Mix de roomkaas met suiker op lage snelheid 2 minuten. Voeg limoensap en -rasp toe en een snufje zout. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Mix vooral niet te lang! Alles moet wel goed opgenomen zijn.
Doe de vulling in de springvorm en bak de taart ongeveer een uur in de oven. Breng dan de temperatuur terug naar 100 graden en bak nog een half uur. Haal de taart uit de oven en laat 'm 10 minuten staan. Verwarm de oven intussen tot 180 graden.

Topping:
Meng de ingredienten door elkaar. Druppel het mengsel over de taart en beweeg vorzichtig de springvorm heen en weer, zodat het mengsel gelijkmatig verdeeld wordt. Zet het nog 10 minuten in de oven. Dit zorgt voor een perfect mooi glanzend en lekker laagje op de taart!

Zet de cheeecake in de koelkast, en laat 'm staan tot de volgende dag. Daar zul je geen spijt van hebben, want hij smaakt dan ECHT beter!


Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Gewoon zo, of met een verse vruchtenpuree.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carodun


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carodun
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top