Mediterrane groenten van de barbecue

  • Mediterraan,
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 04-08-2003

DE GROENTEN SMAAKT HEERLIJK ZO KLAAR GEMAAKT OP DE BBQ.DE GRILLMAND IS BIJ MIJ VERVANGEN DOOR EEN ALuMINIUMBAK MET GAATJES AAN DE ONDERKANT.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 kleine rode uien (in ringen)
  • 3 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 2 eetlepels gedroogde Provencaalse kruiden
  • 12 zwarte olijven zonder pit (gehalveerd)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 blik artisjokharten (400 g in vieren)
  • zeezout
  • grofgemalen zwarte peper
  • 2 maal 100 g geitenkaas (bijv. chhvre de bellay)





15 minuten voorbereidingstijd
30 minuten bereidingstijd





Boodschappen bestellen
Benodigdheden
? BBQ grillmand

Bereidingswijze

Aubergine, courgette en paprika's schoonmaken en in grove stukken snijden. Aubergine apart houden, rest van groente in schaal mengen met ui, knoflook, kruiden, olijven en olie. Smaken 15 min. laten intrekken. Aubergine en artisjok door groente scheppen. Groente in grillmand leggen, zout en royaal peper erboven malen. Grillmand op matig hete barbecue zetten en groente in 15-20 min. gaar roosteren. Regelmatig omscheppen. Geitenkaas erboven verkruimelen en groente nog 3 min. op barbecue verwarmen, tot kaas begint te smelten.

Serveertip

Lekker met op barbecue geroosterde sneetjes ciabatta of stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten