1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Peche melba
  5. Peche melba

Peche melba

Door: msweersgehl

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-08-2003

Ingrediënten 4 personen


250 ml fruitige witte wijn/1 vanillestokje/3 eetl honing/4 perziken/250 g frambozen/8 bolletjes roomijs


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In pan wijn met open gesneden vanillestokje aan de kook brengen.Honing erin oplossen en vuur laag draaien.Perziken halveren en pit verwijderen.Perziken in wijn leggen en zachtjes 8 min laten pocheren.Halverwege omkeren.Perziken met schuimspaan op bord scheppen.Kookvocht op hoog vuur in ca 5 min tot helft laten inkoken.Vanillestokje verwijderen.Frambozen in keukenmachine of in hoge kom met staafmixer pureren.Frambozenpuree door zeef wrijven om pitjes te verwijderen.Ingekookte wijn door puree roeren.Afgekoelde perziken ontvellen.Op elk bord 1 bol ijs leggen en hierop 1 omgekeerde perzikhelft leggen,licht aandrukken.Naast ijs andere perzikheft leggen en hierin een bolletje ijs scheppen.Frambozensaus erover scheppen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van msweersgehl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top