Peche melba

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-08-2003

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 ml fruitige witte wijn/1 vanillestokje/3 eetl honing/4 perziken/250 g frambozen/8 bolletjes roomijs
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine

Bereidingswijze

In pan wijn met open gesneden vanillestokje aan de kook brengen.Honing erin oplossen en vuur laag draaien.Perziken halveren en pit verwijderen.Perziken in wijn leggen en zachtjes 8 min laten pocheren.Halverwege omkeren.Perziken met schuimspaan op bord scheppen.Kookvocht op hoog vuur in ca 5 min tot helft laten inkoken.Vanillestokje verwijderen.Frambozen in keukenmachine of in hoge kom met staafmixer pureren.Frambozenpuree door zeef wrijven om pitjes te verwijderen.Ingekookte wijn door puree roeren.Afgekoelde perziken ontvellen.Op elk bord 1 bol ijs leggen en hierop 1 omgekeerde perzikhelft leggen,licht aandrukken.Naast ijs andere perzikheft leggen en hierin een bolletje ijs scheppen.Frambozensaus erover scheppen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten