Pittige avocado-maissalade
- Mexicaans, Salade
- 10-20 min.
Deze Mexicaanse salade met avocado, mais, tomaat en Spaanse peper is caloriearm. Ook lekker om te garneren met verse koriander.
Ingrediënten 4 personen
2 lente-uitjes1 peper, rode
2 avocado's
1 vleestomaat, ontvelde
300 gr. maiskorrel, gepelde
2 el. citroensap
3 el. olie
0.5 zakje tortillachips
0.5 zakje tacokruid
0.5 zakje sla, gemengde
Bereidingswijze
Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Was de tomaat en snijd hem in blokjes. Schil de avocado's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Roer het citroensap, de tacokruiden en de olie tot een sausje. Schep de lente-uitjes, Spaanse peper, tomaat, avocado en mais erdoor.
Verdeel de gemengde salade over de bordjes en schep de avocado-maissalade in het midden. Strooi de tortillachips erover.