Pittige avocado-maissalade

  • Mexicaans, Salade
  • 10-20 min.

Deze Mexicaanse salade met avocado, mais, tomaat en Spaanse peper is caloriearm. Ook lekker om te garneren met verse koriander.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 lente-uitjes

1 peper, rode

2 avocado's

1 vleestomaat, ontvelde

300 gr. maiskorrel, gepelde

2 el. citroensap

3 el. olie

0.5 zakje tortillachips

0.5 zakje tacokruid

0.5 zakje sla, gemengde
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Was de tomaat en snijd hem in blokjes. Schil de avocado's en snijd het vruchtvlees in blokjes. Roer het citroensap, de tacokruiden en de olie tot een sausje. Schep de lente-uitjes, Spaanse peper, tomaat, avocado en mais erdoor.

Verdeel de gemengde salade over de bordjes en schep de avocado-maissalade in het midden. Strooi de tortillachips erover.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marjolijn123 avatar
marjolijn123

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten