1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Avocadosoep

Avocadosoep

  • Mexicaans, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-08-2003

Ingrediënten 4 personen


2 rijpe avocado's
1 knoflookteentje
3 takjes koriander
1 limoen
2,5 dl magere bulgaarse yoghurt
4 dl magere kippenbouillon
zout
cayennepeper
1 tl gemalen komijn (als je daar niet van houdt kan het ook goed zonder)
1/2 komkommer



Super lekker zomers soepje, in een mum van een tijd gemaakt!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- haal de blaadjes van 2 takjes koriander en pers de limoenen uit.
- schil de avocado's en snijd het vruchtvlees eraf
- pureer in een keukenmachine/ blender de avocado's met het knoflookteentje, de korianderblaadjes, het limoensap, de bulgaarse yoghurt en de kippenbouillon.
- Breng op smaak met zout, een snufje cayennepeper en eventueel de komijn;
- rasp de komkommer en laat deze uitlekken;
- schep de komkommer door het avocadomengsel;
-

Serveertip

Schep in kommen of op borden en garneer met een fijngehakt koriandertakje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vinne-weelink


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vinne-weelink
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top