1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. amuse eitje

amuse eitje

Door: scully_c

  • , Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-08-2003

Ingrediënten 4 personen


*4 eieren.*3 eetlepels ongezoete room.*150 gram gerookte palingfilet.*1 bakje tuinkers. *versgemalen peper , zout. *1/4 rode paprika.*20 gram roomboter.



Gevuld met gerookte paling, roerei en tuinkers...MMMMMMMM lekker!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De rauwe eieren voorzichtig halveren en het eigeel en eiwit in een kom gieten. De schalen bewaren en omgekeer op keukenpapier laten drogen. Het ei vermengen met de room, op smaak brengen met peper en zout en goed door elkaar kloppen. De boter laten smelten in een steelpannetje, de erermassa erbij doen en met een houten pollepel al roerende op laat vuur roeren totdat het geheel begint te stollen. Snijd de paling en de paprika in kleine blokjes en voeg dit toe aan het gestolde ei en roer dit voorzichtig door elkaar. Zet op een bordje een mooi eierdopje. Leg in het eierdopje een bedje van tuinkers en zet hier de eierschalen op. Vul deze met de eiervulling en garneer nog met wat tuinkers. Serveer direct met een niet zilveren lepeltje.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scully_c
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top