1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Russische keuken
  5. Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff

Door: cuisine_monique

  • Russisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-08-2003

Ingrediënten 4 personen


2 el. bloem, zout, peper, 500 gram biefstuk of bieflapjes, in reepjes, 50 gram boter, 1 ui, in halve ringen, 1 el. tomatenpuree, 3 el wodka, 2,5 dl. crem fraiche, fijngehakte peterselie



Het stoofgerecht dat zijn naam dankt aan de Russiche graaf Alexander Stroganoff

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bloem, zout en peper mengen, vlees door mengsel halen. Boter verhitten. Ui lichtbruin fruiten. Vlees toevoegen en ca. 5 minuten roerbakken. Wodka erover gieten en alcohol even laten verdampen. Vlees uit pan scheppen. Tomatenpuree en creme fraiche in pan doen. Al roerende laten inkoken tot lichtgebonden saus. Zout en peper toevoegen. Vlees en uien in saus verwarmen (vlees moet rose blijven). Bestrooien met peterselie.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top