Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Russische keuken
  5. Boeuf Stroganoff

Boeuf Stroganoff

Door: cuisine_monique

  • Russisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-08-2003

Ingrediënten 4 personen


2 el. bloem, zout, peper, 500 gram biefstuk of bieflapjes, in reepjes, 50 gram boter, 1 ui, in halve ringen, 1 el. tomatenpuree, 3 el wodka, 2,5 dl. crem fraiche, fijngehakte peterselie



Het stoofgerecht dat zijn naam dankt aan de Russiche graaf Alexander Stroganoff

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bloem, zout en peper mengen, vlees door mengsel halen. Boter verhitten. Ui lichtbruin fruiten. Vlees toevoegen en ca. 5 minuten roerbakken. Wodka erover gieten en alcohol even laten verdampen. Vlees uit pan scheppen. Tomatenpuree en creme fraiche in pan doen. Al roerende laten inkoken tot lichtgebonden saus. Zout en peper toevoegen. Vlees en uien in saus verwarmen (vlees moet rose blijven). Bestrooien met peterselie.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top