Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Limburgse pruimenvlaai

Limburgse pruimenvlaai

Door: josianenijssen

  • Belgisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 31-07-2003

Ingrediënten


250 gram wittebroodmix,
25 gram boter,
1 ei,
1 zakje vanillesuiker,
1 1/2 deciliter lauwe melk,
1 kilo ontpitte pruimen,
100 gram suiker,
1 ei,
griessuiker



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de broodmix met de boter, eitje, vanillesuiker en de lauwe melk in een beslagkom en kneed er met koele handen een soepel deeg van.
Laat het deeg op een warme, vochtige plaats rijzen, kneed het tot een bol.
- Hou 1/3 deel van het deeg apart voor het deksel van de taart.
Rol het grootste deel uit tot een plak die in een ronde lage vorm van 30 cm past.
- Doe de pruimen in de bodem en strooi er de gewone suiker over.
- Rol het andere deel deeg uit tot een plak en snij hiervan smalle repen die je in een ruitmodel over de vlaai leg.
- Bestrijk de vlaai met het ei en strooi er de griessuiker over.
- Bak de vlaai 30 minuten in een voorverwarmde oven (225 gr.C.)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top