1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Ratatouille
  6. Ratatouille

Ratatouille

Door: cuisine_monique

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-07-2003

Ingrediënten 4 personen


1 courgette, 1 aubergine, 1 rode en/of 1 groene paprika, 1-2 tomaten, 1 ui, 1 knoflookteen, 4 el. olijfolie, 1-2 takjes tijm of een mespunt gedroogde tijm, zout, peper



Het Franse groentegerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de courgette en de aubergine. Snijd de steelaanzetten eraf en snijd het vruchtvlees in blokjes (1-1,5 cm.).
Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Was de tomaten en snijd ze eveneens in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.

Bereidingswijze

Verhit de olie tot gloeiend heet in een pan met dikke bodem of in een braadpan en roerbak op een hoog vuur de stukjes courgette, aubergine, paprika, ui en knoflook (ca. 2 minuten).
Voeg de tomaten en de losgeritste tijmblaadjes toe. Laat de groenten op een laag vuur gaar worden (10 minuten). Breng de ratatouille op smaak met zout en peper.

Serveertip

Lekker met rijst.

Variatie : vervang de tomaten door 1 blik gepelede tomaten (400 gram) of door 2 deciliter gezeefde tomaten (uit een pak).
Overgebleven ratatouille kan worden gebruikt als onderdeel van een ander gerecht, bijvoorbeeld als vulling voor een stevig omelet.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cuisine_monique
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top