1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Clafoutis
  5. Clafoutis .

Clafoutis .

  • Frans, Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 31-07-2003

Ingrediënten 2 personen


- 75 gr bloem - 50 gr griessuiker - 1 snuifje zout - 2 kleine eitjes - 2 dl melk - 10 gr boter - 200 gr gemengd fruit: kersen, kiwi's, pruimen, sinaasappelen, kaki's- Bloemsuiker .


Verder heb je nodig


Oven, garde en deegkom.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bloem, de suiker en het zout mengen, de hele eieren bijvoegen en beetje voor beetje aan lengen met de melk. Het deeg moet glad en zonder klonters zijn. Twee kleine ovenschoteltjes met boter insmeren, de gewassen en eventueel in plakjes gesneden vruchten erin schikken. Het deeg erover gieten, 5 minuten op halve kracht en 5 minuten op volle kracht laten bakken. De schotels 2 maal omdraaien in de loop van de baktijd. 5 minuten laten rusten. Bestrooien met bloemsuiker en 1 minuut onder de gewone grill zetten om lichtjes te kleuren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ghislaine000
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top