Bokkenpootjes-ijstaart

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.

Dit kun je rustig de Nederlandse variant op de Italiaanse tiramisu noemen. Je maakt deze ijstaart namelijk met ouderwetse bokkepootjes. Dit is een verrassend recept, waarmee je gegarandeerd veel complimenten oogst.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 1/2 liter slagroomijs * 2 1/2 pak bokkepootjes * 1 dl koffielikeur * 5 eetlepels sterke koffie * 125 ml slagroom * 1 zakje slagroomversteviger * 1 eetlepel bruine basterdsuiker * chocolaatjes en kaarsjes om te garneren.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 6049,01 kcal
Koolhydraten 594,81 g
Eiwitten 75,83 g
Vetten 358,91 g
Benodigdheden
Springvorm van doorsnee.

Bereidingswijze

Laat het ijs in de koelkast in 30 minuten zachter worden. Breek de inhoud van 1 pak bokkepootjes in kleine stukjes. Doe ze in een schaal, schenk de koffielikeur en 1 eetlepel koffie erover. Laat het 15 minuten intrekken en schep ze af en toe om. Bekleed intussen de bodem van de springvorm met bakpapier. Klop de slagroom met de slagroomversteviger en de suiker stijf, schep de rest van de koffie erdoor. Schep de slagroom en de gebroken bokkepootjes door elkaar en schep dit mengsel door het ijs. Schep de helft van dit mengsel in de springvorm en strijk het glad. Laat dit mengsel 10 minuten opstijven in de vriezer en schep dan de rest van het mengsel erover. Strijk de bovenkant glad, dek de taart af met een stuk bakpapier en laat hem minimaal 4 uur bevriezen. Halveer de rest van de bokkepootjes, neem de taart uit de springvorm en druk de halve bokkepootjes rondom tegen de zijkant van de taart aan.

Serveertip

Versier de taart naar wens met chocolaatjes en kaarsjes.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

brando70 avatar

Doorsturen

Home Recepten