1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ricotta-aardbeientoetje

Ricotta-aardbeientoetje

Door: betty_d

  • Nederlands, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-07-2003

Ingrediënten 1 personen


4 eieren (gesplitst)
? 100 g witte basterdsuiker
? 1 bakje ricotta (250 g)
? 1 citroen
? 50 g bloem
? 50 g pijnboompitten (geroosterd)
? 250 g aardbeien (gehalveerd)

? eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet



Ricotta-aardbeientoetjeBron:www.AH.nl

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 ?C. In vetvrije kom eiwitten met 1 el suiker met Mixer tot stijve pieken kloppen. In andere kom eierdooiers met rest van suiker romig en luchtig kloppen. Ricotta door dooiermengsel scheppen. Eiwitten voorzichtig erdoor spatelen. Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. Citroenrasp en -sap met bloem en pijnboompitten door ricottamengsel roeren. Aardbeien over vier schaaltjes verdelen. Ricottamengsel erop scheppen. Schaaltjes op rooster zetten en in midden van oven schuiven. Desserts in ca. 20 min. gaarbakken. Iets laten afkoelen en dan serveren.Bevat per eenpersoonsportie
energie 385 kCal - eiwit 17 g
vet 19 g - koolhydraten 39 g

Serveertip

Tip
Als variatie zijn frambozen, vers of diepvries, ook geschikt.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betty_d
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top