1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Saffraan-knoflooksoep

Saffraan-knoflooksoep

  • Mediterraan, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-07-2003

Ingrediënten 4 personen


6 eetl olijfolie,
6 oude harde boterhammen,
6 grote knoflooktenen,
2? dl droge witte wijn,
1 l kippenbouillon,
3 theel saffraan,
stukje Manchego kaas,
2 eetl fijngeknipte bieslook,
peper en zout.



EEN SOEP DIE JE ALLEEN MAAR KAN ETEN ALS DE REST VAN DE FAMILIE DAT OOK DOET..

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm 4 eetl olijfolie en snijd onderwijl 4 boterhammen klein. Pers de knoflook boven de pan uit en voeg de kleingesneden boterhammen toe. Bak het geheel goudbruin. Blus af met de wijn. Giet vervolgens de bouillon in de pan en voeg de saffraan toe. Breng de soep aan de kook en laat haar op een klein vuur zachtjes doorkoken. Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Verwarm de soep nogmaals en breng haar op smaak met wat bieslook, peper en zout.

Snijd, terwijl de soep zachtjes kookt, de korstjes van de 2 resterende boterhammen. Snijd de boterhammen door het midden en besprenkel ze met 2 eetlepels olie. Bedek de stukken brood met plakken Manchego-kaas. Plaats het brood gedurende 5 tot 10 minuten in een warme oven. Serveer het brood bij de soep.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwartaal


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kwartaal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top