Samaki wa nazi (Tanzania)

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-07-2003

Vis in kokossaus voor 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg stevige vis, bv tonijn, snapper of zalm

zout naar smaak

45 ml (3 eetl) plantaardige olie

1 middelgrote ui, gehakt

2 teentjes knoflook, geplet

15 gr (1 eetl) kerriepoeder

30 gr (2 eetl) tomatenpuree

1 - 2 rode Spaanse pepers (desgewenst)

sap van 1/2 citroen

500 ml kokosmelk

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Deze kerrieschotel (spreek uit als 'sa-ma-ki wa nahzi') is heel populair onder de inwoners van Tanzania en Zanzibar, het Specerij-eiland. Door de ligging aan de oostkust van het Afrikaanse continent is Tanzania beinvloed door culturen en keukens van vele andere handeldrijvende en zeevarende naties, waaronder India, Portugal en Persie (Irak) - niet alle recepten zijn dus van echt Tanzaniaanse oorsprong. Het resultaat is een keuken die gevarieerd en exotisch is.

Voorbereiding

Maak de vis schoon, spoel deze af en bestrooi hem met zout.

Verhit de olie in een pan en bak de vis bruin.

Schep de vis uit de pan en houd hem warm.

Fruit de ui in dezelfde olie bruin.

Bereidingswijze

Voeg de knoflook toe en roer deze erdoor, laat dit 1 minuut pruttelen en voeg dan de kerriepoeder, tomatenpuree, Spaanse pepers en citroensap toe.

Roer dit goed door en blijf roeren, zodat het mengsel niet aanbrandt.

Laat het 2 tot 3 minuten pruttelen.


Doe de kokosmelk erbij en breng dit al roerend aan de kook.

Draai de warmtebron laag en doe de gebakken vis erin.

Laat dit een minuut of 10 pruttelen, zodat alle smaken zich kunnen vermengen en de saus tot een romige consistentie kan inkoken.


Serveertip

Serveer warm met gekookte of gebakken rijst.


Bron: De Afrikaanse keuken wereldwijd / Dorinda Hafner

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten