Spaanse Groentestoofschotel

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-07-2003
  • Spaanse Groentestoofschotel

    Spaanse Groentestoofschotel

    Spaanse Groentestoofschotel

Kleurige schotel, te bereiden op het fornuis of in de oven, heerlijk met wat knapperige broodkruimels.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el olijfolie

2 uien fijngesnipperd

3 teentjes knoflook

1 el paprikapoeder

1 groene paprika zonder zaadlijsten en in repen

1 rode paprika zonder zaadlijsten en in repen

25 g boter

50 g grof broodkruim

500 g aardappels in stukken

2 el tomatenpuree

600 ml groentebouillon van tablet

400 g limabonen uit blik (bonduelle) gewassen en uitgelekt

200 g spinazie

Dit gerecht kun je ook prima maken met andere knolgewassen en groenten zoals pastinaak, koolraap, knolselderij, fijngesneden bladgroenten en courgettes.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 849,52 kcal
Koolhydraten 79,18 g
Eiwitten 26,81 g
Vetten 40,20 g

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote steelpan of vuurvaste ovenschaal. Voeg de uien, knoflook, de paprikapoeder, en de paprika's toe. Bak ze 6 tot 8 minuten zachtjes tot ze zacht en gaar zijn. Smelt ondertussen in een andere pan de boter en bak de broodkruimels 2 minuten tot ze goudbruin zijn. Doe de aardappels, tomatenpuree en bouillon bij het paprikamengsel en breng het aan de kook. Zet het vuur lager, doe de deksel op pan en laat alles in 30 min. zachtjes koken tot de groenten zacht zijn. Roer de limabonen en de spinazie erdoor en laat dit 3-4 bakken tot de bonen warm zijn en de spinazie is geslonken. Strooi de broodkruimels erover en serveer.

Je kunt de schotel ook bakken een voorverwarmde oven op 180 graden celsius.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten