Gevulde Peer met Amandelen, suiker en Franse vruchtjes

  • Italiaans, Nagerecht
  • 30-60 min.

Een heel lekker nagerecht uit Italie. In Italie wordt dit gerecht PERE RIPIENI ALLA MILANESE genoemd. Peer uit de oven is gewoon heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 4 stevige peren
  • 75 gram poedersuiker
  • 200 gram gemalen amandelen
  • 1 el kleingesneden ?Franse vruchtjes?
  • enkele druppels amandelessence
  • 1 ? dl droge witte wijn.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereidingswijze

Schil de peren, snijd ze overlang door en verwijder de klokhuizen. Vermeng de poedersuiker met de gemalen amandelen, de ?Franse vruchtjes??n amandelessence. Vul de uitgeholde peerhelften met dit mengsel en leg de gevulde peren in een ovenvaste schaal/ Schenk de witte wijn in de schaal. en bak het gerecht ca. 15 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven. Serveer de gevulde peren naar wens koud of warm.

Serveertip

Warm is erg lekker moet ik zeggen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar
marianneoud

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten