Lamscurry
- Indiaas, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Lekker, koolhydraatarm, dus interessant voor zij die Atkins doen onder ons!!
cal. 673; eiwitten 47; Kh 8,2; vet 50
Ingrediënten 6 recipe.people
1 kilo lamsvlees * 5 dl. volle yoghurt * 5 eetlepels citroensap * 4 eetlepels (olijf) olie * 5 uien * 3 teentjes knoflook * theelepel chilipoeder * 1 1/2 theelepel gemberpoeder * theelepel ketoembar * 1/2 theelepel djintan * versgemalen zwarte peper * 1 theelepel kardamon * 1 1/2 (klein) blikje tomatenpuree * 5 dl water.Voorbereiding
Snijdt het vlees in stukjes van ca. 2 bij 2 cm. Meng de yoghurt met het citroensap. Laat hierin het vlees 24 uur marineren.
Bereidingswijze
De uien met de knoflook fruiten in de olie. Na ca 5 minuten de chilipoeder, gemberpoeder, ketoembar, djintan en peper toevoegen en even meebakken. Schep het vlees en de marinade erbij, breng tegen de kook aan. Voeg kardamon, tomatenpuree en het water toe. Breng wederom tegen de kook aan, en laat dan op laag vuur ca. 1 uur sudderen.