Lamscurry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Lekker, koolhydraatarm, dus interessant voor zij die Atkins doen onder ons!!
cal. 673; eiwitten 47; Kh 8,2; vet 50

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1 kilo lamsvlees * 5 dl. volle yoghurt * 5 eetlepels citroensap * 4 eetlepels (olijf) olie * 5 uien * 3 teentjes knoflook * theelepel chilipoeder * 1 1/2 theelepel gemberpoeder * theelepel ketoembar * 1/2 theelepel djintan * versgemalen zwarte peper * 1 theelepel kardamon * 1 1/2 (klein) blikje tomatenpuree * 5 dl water.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijdt het vlees in stukjes van ca. 2 bij 2 cm. Meng de yoghurt met het citroensap. Laat hierin het vlees 24 uur marineren.

Bereidingswijze

De uien met de knoflook fruiten in de olie. Na ca 5 minuten de chilipoeder, gemberpoeder, ketoembar, djintan en peper toevoegen en even meebakken. Schep het vlees en de marinade erbij, breng tegen de kook aan. Voeg kardamon, tomatenpuree en het water toe. Breng wederom tegen de kook aan, en laat dan op laag vuur ca. 1 uur sudderen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mowi avatar

Doorsturen

Home Recepten