1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Lamscurry

Lamscurry

Door: mowi

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-07-2003

Ingrediënten 6 personen


1 kilo lamsvlees * 5 dl. volle yoghurt * 5 eetlepels citroensap * 4 eetlepels (olijf) olie * 5 uien * 3 teentjes knoflook * theelepel chilipoeder * 1 1/2 theelepel gemberpoeder * theelepel ketoembar * 1/2 theelepel djintan * versgemalen zwarte peper * 1 theelepel kardamon * 1 1/2 (klein) blikje tomatenpuree * 5 dl water.



Lekker, koolhydraatarm, dus interessant voor zij die Atkins doen onder ons!!
cal. 673; eiwitten 47; Kh 8,2; vet 50

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijdt het vlees in stukjes van ca. 2 bij 2 cm. Meng de yoghurt met het citroensap. Laat hierin het vlees 24 uur marineren.

Bereidingswijze

De uien met de knoflook fruiten in de olie. Na ca 5 minuten de chilipoeder, gemberpoeder, ketoembar, djintan en peper toevoegen en even meebakken. Schep het vlees en de marinade erbij, breng tegen de kook aan. Voeg kardamon, tomatenpuree en het water toe. Breng wederom tegen de kook aan, en laat dan op laag vuur ca. 1 uur sudderen.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top