1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Griesmeelpap met rozijnen (Nederland)

Griesmeelpap met rozijnen (Nederland)

Door: heerlijke_hapjes

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-07-2003

Ingrediënten 4 personen


1 L melk
1 msp zout
citroenschil
50 - 100 gr rozijnen
60 gr griesmeel
50 gr suiker



Nagerecht uit Grootmoeders Keuken voor ongeveer 4 personen

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de melk met het zout en het dun afgesneden citroenschilletje en de gewassen rozijnen langzaam aan de kook.
Meng de griesmeel met de suiker, strooi dit mengsel al roerende in de melk.
Laat de pap op een zeer zacht vuur in ongeveer 10 minuten gaar en gebonden koken.
Roer frequent.
Verwijder voor het opdienen de citroenschil.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top