1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Karnemelkse pap met Gort (Nederland)

Karnemelkse pap met Gort (Nederland)

Door: heerlijke_hapjes

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-07-2003

Ingrediënten 4 personen


100 gr gort
water
1 L karnemelk
1 msp zout
1 - 2 eetl bloem



Nagerecht uit Grootmoeders Keuken voor ongeveer 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de gort, week ze enkele uren tot een half etmaal in ruim water.

Bereidingswijze

Schenk het weekwater af.
Breng de karnemelk met een mespuntje zout en de geweekte gort aan de kook, laat de pap op een zeer zacht vuur anderhalf uur koken.
Roer af en toe.
Mocht u de pap onvoldoende gebonden vinden, bind ze dan bij met 1 of 2 lepels aangemengde bloem.

Serveertip

Presenteer stroop erbij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top