Gegrilde eendenborst met amaretto-zwarte bessensaus
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Met een pittige aardappelschotel met kaas
Ingrediënten 4 personen
4 x 200 gr eendenborstfilets400 gr gekookte (wilde) rijst
zout en peper
Geschaafde amandelen (1 a 2 minuten in een droge koekenpan roosteren)
verse koriander, ter garnering
Amaretto-bessensaus:
1 eetlepel suiker
6 eetlepels boter, in kleine stukjes
4 dl rode wijn
4 dl sinaasappelsap
2 eetlepels zwarte bessen
4 dl kippenbouiloon of fond
75 dl Amarettolikeur
1 eetlepels mosterd
zout en peper
Pittige aardappelschotel met kaas:
1 zakje aardappelpuree met kaassmaak of maak van aardappelen, 100 gr geraspte (Cheddar) kaas, 100 ml melk, 1 flinke klont boter, zout en peper een puree
2 Spaanse pepers, van zaadjes ontdaan en fijngesneden
1 rode paprika, geroosterd onder de grill en van vel en schil ontdaan, fijngesneden
Voorbereiding
Smeer de eendenborst in met zout en peper. Bak de eendenborst in een koekenpan met de velkant beneden totdat het vet uitgebakken is. Keer pas dan de eendenborstfilet om. Bak de eendenborst ca. 10 minuten.
Verwarm een oven voor op 190 C.
Amaretto-zwartebessensaus:
Smelt in een steelpan de suiker en de helft van de boter. Voeg de rode wijn, sinaasappelsap en zwarte bessen toe. Kook dit in tot ca. 2/3. Voeg de bouiloon/fond erbij. en kook dit in tot 1/3. Voeg de Amaretto en mosterd toe.
Pittige aardappelschotel:
Bereid de puree en schep er de pepers en paprika door.
Bereidingswijze
Snijd de eendenborst in smalle plakjes. Leg de eendenborst op de aardappelschijfjes. Schenk de saus over de eendenborstfilet. Strooi het amandelschaafsel erover.
Serveertip
Groente naar keuze