1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Boekweitpannenkoeken met gekarameliseerde banaan

Boekweitpannenkoeken met gekarameliseerde banaan

  • Slanke keuken, Ontbijt
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-07-2003

Ingrediënten


35 g zelfrijzend bakmeel; 35 g boekweitmeel; 1 el fijne suiker; 1/4 thl kaneelpoeder; 1 ei; 180 ml afgeroomde melk; 20 g boter; 50 g bruine suiker; 4 middelgrote bananen (800 g)dikgesneden; 2 el water



Ontbijt:voor 4 pers; per portie 307 Kcal; deze pannenkoeken zijn ook heerlijk als dessert; voorbereiding 10 min. (plus afkoeltijd) bereiding 20 min.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe het meel, de suiker en kaneel in een middelgrote kom; klop er langzaam het ei-melkmengsel door, tot een glad beslag ontstaat. zet de kom afgedekt 30 min. in de koelkast.

Bereidingswijze

Smelt intussen de boter in en grote koekenpan; voeg de bruine suiker toe en kookdit al roerend tot de suiker is opgelost. Voeg de bananen en het water toe; kook dit zonder deksel en onder af en toe roeren gedurende 2 min. of totdat de bananen gekarameliseerd zijn.Giet 1 kop (ca.60 ml) beslag in een verhitte koekepan met antiaanbaklaag en een diameter van 20 cm; bak de pannenkoek aan beide kanten bruin. Herhaal dit met het resterende beslag; deze hoeveelheid is genoeg voor 4 pannenkoeken. Dek de pannenkoeken af om ze warm te houden.Halveer de panenkoeken vlak voor het opdienen en verdeel de helften over de borden. Schep op elke helft wat bananenmengsel, vouw de halve pannenkoeken dicht en sprenkel er de karamel overheen.

Serveertip

Bestuif de pannenkoeken voor het opdienen met poedersuikerIn plaats van gekararmeliseerde bananen kunt u ook vesre aardbeien gebruiken als vulling.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top