wilde zalmsouffle

  • Biologisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 blik wilde zalm 213gr, 1 blik miniatuur asperges, 2 el margarine, 20gr bloem, 100 ml melk, 100ml visbouillon(blokje) 1 el tomaten puree, 75gr belegen kaas, 2 eieren, 1 theelepel dille, citroensap naar smaak, peper en zout.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat de zalm uitlekken en verwijder velletjes en graten, verdeel het visvlees met een vork in stukken. Verwarm de oven voor op 200gr.

Bereidingswijze

Smelt de margarine, roer er de bloem onder en giet er de melk en de bouillon geleidelijk al roerend bij tot je een gebonden saus bekomt. Roer er de tomatenpuree, de eieren en e helft van de kaas onder. Haal de pan van het vuur, schep de zalm en de kleingesneden asperges onder de saus. Breng het mengsel op smaak met zout, peper, dille en citroensap. Verdeel het mengsel over 4 schelpen of soufflepotjes, bestrooi met de rest van de kaas. Zet in de voorverwarmde oven en laat 20min bakken tot de zalm mooi is gesouffleerd en een goudbruin korstje heeft.

Serveertip

De schelpen blijven perfect staan, wanneer je ze op de bakplaat in een flinke laag zout zet.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sueellen avatar
sueellen

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten