Yoghurt-Bramenijs

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Yoghurt-Bramenijs

    Yoghurt-Bramenijs

    Yoghurt-Bramenijs

Dit is het eerste recept dat ik met mijn Ijsmachine (Philips HR2303) heb gemaakt.
Heerlijk en niet eens zo moeilijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
175 gr. Bramen (vers of uit blik)
80 gr. FIJNE kristalsuiker, 50cc slagroom, 250 cc. Yoghurt (bijvoorkeur volle yoghurt)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Keukemachiene of (staaf)mixer, Maatbeker,zeef, weegschaal,IJs machine bijv. Philips HR2303.

Voorbereiding

Zoek de goede bramen uit en spoel ze af, of laat de inhoud van het blikje uitlekken.
Weeg de suiker af en zet de juiste hoeveelheden slagroom en yoghurt klaar.

Bereidingswijze

Pureer het fruit en doe het door de zeef zodat alleen de pitjes ed. in de zeef achterblijven.Mix dan de suiker erdoorheen. Doe de slagroom en de yoghurt bij het fruitmengsel. Roer het met de keukenmachine,(staaf)mixer of garde even goed door, zodat het geheel goed gemengd is.
Schakel de ijsmachine aan en giet het geheel langzaam in de vriesbak. Laat de machiene ca.30-40 min. draaien.

Serveertip

EN SMULLEN MAAR!!!

Er zijn allerlei variaties mogelijk... vervang de bramen door kersen, bosvruchten,of aardbeien.... VEEL PLEZIER!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mariekeschep avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten