Yoghurt-Bramenijs
- Nederlands,
- 30-60 min.
Dit is het eerste recept dat ik met mijn Ijsmachine (Philips HR2303) heb gemaakt.
Heerlijk en niet eens zo moeilijk.
Ingrediënten 4 personen
175 gr. Bramen (vers of uit blik)80 gr. FIJNE kristalsuiker, 50cc slagroom, 250 cc. Yoghurt (bijvoorkeur volle yoghurt)
Benodigdheden
Keukemachiene of (staaf)mixer, Maatbeker,zeef, weegschaal,IJs machine bijv. Philips HR2303.
Voorbereiding
Zoek de goede bramen uit en spoel ze af, of laat de inhoud van het blikje uitlekken.
Weeg de suiker af en zet de juiste hoeveelheden slagroom en yoghurt klaar.
Bereidingswijze
Pureer het fruit en doe het door de zeef zodat alleen de pitjes ed. in de zeef achterblijven.Mix dan de suiker erdoorheen. Doe de slagroom en de yoghurt bij het fruitmengsel. Roer het met de keukenmachine,(staaf)mixer of garde even goed door, zodat het geheel goed gemengd is.
Schakel de ijsmachine aan en giet het geheel langzaam in de vriesbak. Laat de machiene ca.30-40 min. draaien.
Serveertip
EN SMULLEN MAAR!!!
Er zijn allerlei variaties mogelijk... vervang de bramen door kersen, bosvruchten,of aardbeien.... VEEL PLEZIER!!