Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Rajna chenna salade

Rajna chenna salade

Door: reve51

  • Indiaas, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2003

Ingrediënten 4 personen


225 gr. 'black-eyed peas' *225 gr. kikkererwten225 gr. rode bonen1 teentje
knoflook1 eetl. sesamolie1 ui van gemiddelde grootte1 theel. komijn, gemalen
(=djinten)1/2 theel. koriander, gemalen (=ketoembar)1 theel. zwarte peper, gemalen
1 theel. zout2 groene Spaanse pepers1 citroen2 eetl. korianderblad, gehakt



Gemengde kikkererwtensalade. Dit is een typisch vegetarisch gerecht uit zuidelijk India. Veel mensen eten dit als hoofdgerecht. Het is verstandig er een 'brandblusser', zoals een komkommer raita, bij te serveren.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de kikkererwten en de black-eyed peas, was ze goed en laat ze een nacht ruim onder
water weken.Was de rode bonen goed en laat ze apart weken.Breng de bonen de volgende
dag langzaam aan de kook en laat ze ongeveer 2 uur sudderen, tot ze gaar zijn.Het is
belangrijk dat de bonen niet te gaar worden en kapot gaan.Giet de bonen als ze gaar
zijn af en zet ze apart.Pel het teentje knoflook en hak het zeer fijn.Meng de
knoflook goed door de sesamolie.Schil de ui en hak hem grof.

Bereidingswijze

Doe de ui in een grote slaschaal en giet er het olie/knoflook mengsel over.Strooi er de
specerijen en het zout over en meng goed.Haal de kop en de staart van de groene pepers
af, verwijder de zaadjes en snijd ze in ringetjes van circa 1/2 cm dik.Meng ze door het
uimengsel.Voeg nu de bonen toe en meng goed, maar zorg dat de bonen niet kapot gaan.
Pers de citroen en giet het sap over de salade.Garneer de schotel tenslotte met het
korianderblad.

Serveertip

* Dit zijn witte bonen, iets kleiner dan de bij ons gebruikelijke witte bonen en met een
zwart oog.Ze zijn bij de meeste toko's te koop.Eventueel kunnen gewone witte bonen
worden gebruikt, maar de smaak is anders.In het Nederlands heten ze 'oogbonen' en zijn
ze bij goed gesorteerde peulvruchtenhandelaren te koop.

De salade smaakt het best als hij 2-3 uur gekoeld wordt.Serveer met bijvoorbeeld een komkommer raita.Eet smakelijk !Bron: Astrid Velthuis, saladerecepten



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top