1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalmpate

Zalmpate

Door: marianneoud

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-07-2003

Ingrediënten 4 personen


1 groot blik zalm 100 gram zachte roomkaas 1 klein bekertje creme fraiche 1 tl grove mosterd 5 blaadjes gelatine 4 el mayonaise 3 el fijngehakte dille 1 el tomatenpuree 1/2 dl droge witte wijn 1 tl citroensap zout en peper beetje tabasco



Deze zalmpate kan je ook heel goed serveren met een dillesausje. Leuk om er een heel klein schaaltje, amuze lepel of amuze pannetje bij te zetten waar je de saus in doet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Giet de zalm af en verwijder de graatjes en velletjes. Pureer de zalm samen met de roomkaas in de keukenmachine of met de mixer. Week de gelatine in ruim koud water. Meng de mayonaise, tomatenpuree, mosterd en het citroensap door de gepureerde zalm. Verhit de wijn en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Meng de gelatine samen met de creme fraiche door de zalm. Roer de dille erdoor en breng het mengsel pittig op smaak met zout, peper en enkele druppels tabsco. Spoel een langwerpige vorm (bijvoorbeeld cakeblik) Doe het mengsel erin en strijk de boevenkant glad. Laat de pate in de koelkast opstijven.

Serveertip

TOP



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top