CANARD A L'ORANGE

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-07-2003

Een toprecept voor een hoofdgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 handsinaasappels, 4 kleine eendenborstfilets, 1/2 pot gevogeltefond (380ml), 2 el cognac of sinaasappellikeur, 2 zakjes tijm, 2 el roomboter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Een sinaasappel schoonboenen, met dunschiller repen van schil trekken en deze in flinterdunne reepjes snijden. Beide sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uit snijden. Oven voorverwarmen op 175 graden. Eendenborstfilets op kamertemperatuur laten komen. Met scherp mes ruitpatroon in velkant kerven. Fond, schil, cognac en tijm in steelpan op hoog vuur laten inkoken. Intussen in koekenpan 1 el boter verhitten. Eendenborstfilets met velkant in pan leggen en 4 min. bakken. Keren en andere kant nog 3 min. bakken. Vlees uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. Vlees in oven in ca 8 min. rose laten worden. Van bakvet 2-3 el door ingekookte fond roeren. Partjes sinaasappel erdoor scheppen, tijm verwijderen. Van vuur af 1 el koude boter door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Eendenborstfilets schuin in plakken snijden en over vier warme borden verdelen. Saus ernaast scheppen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten