2 dl droge witte wijn350 g geraspte 20+ kaas (bediening)
1 zakje gemalen belegen kaas (150 g.)
? blik tomatenblokjes (a netto 400 g.)
? eetlepel maizena
mespunt cayennepeper
? theelepel knoflookpoeder.
In Zwitserland wordt bij kaasfondue vaak thee gedronken. Als u thee in
plaats van witte wijn bij de kaasfondue drinkt scheelt dat heel wat
calorieen. 1 Glas witte wijn levert ca. 75 kilocalorieen, 1 kop thee bevat
geen kilocalorieen. Door thee bij kaasfondue te drinken is kaasfondue
lichter verteerbaar dan wanneer u er een koude drank bij drinkt.
Voor een extra Zwitsers smaakje kunt u voor het serveren nog 1 eetlepel
kirsch (slijter) door de kaasfondue roeren.
In (fondue)pan wijn aan de kook brengen. Kaassoorten toevoegen en al roerend
zachtjes laten smelten. Tomatenblokjes erdoor roeren. In kopje maizena met 1
eetlepel water gladroeren. Al roerend aan kaasmengsel toevoegen en blijven
roeren tot gebonden fondue ontstaat. Cayennepeper en knoflookpoeder erdoor
roeren. Fondue op rechaud op tafel warm houden. Gemengde rauwe groenten,
zoals stukjes paprika, bleekselderij, prei en bloemkoolroosjes erin dopen.
kencha 14-10-2011
In plaats van Cayennepeper,heb ik een paar druppels tobasco gebruikt. En In een hakmolen 1 teen knoflook en een kleine rode ui zeer fijn gehakt. Even aanbakken in wat olijfolie en dan de witte wijn toevoegen. Alcohol eruit koken en de kaas toevoegen.
Wij eten de kaasfondue in combinatie met verse groente als brocolli, bloemkool, komkommer of paprika.