1. Home
  2. Recepten
  3. Zwitserse keuken
  4. Kaasfondue
  5. kaasfondue

kaasfondue

  • Zwitsers,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-07-2003

Ingrediënten 4 personen


2 dl droge witte wijn350 g geraspte 20+ kaas (bediening)
1 zakje gemalen belegen kaas (150 g.)
? blik tomatenblokjes (a netto 400 g.)
? eetlepel maizena
mespunt cayennepeper
? theelepel knoflookpoeder.



In Zwitserland wordt bij kaasfondue vaak thee gedronken. Als u thee in
plaats van witte wijn bij de kaasfondue drinkt scheelt dat heel wat
calorieen. 1 Glas witte wijn levert ca. 75 kilocalorieen, 1 kop thee bevat
geen kilocalorieen. Door thee bij kaasfondue te drinken is kaasfondue
lichter verteerbaar dan wanneer u er een koude drank bij drinkt.
Voor een extra Zwitsers smaakje kunt u voor het serveren nog 1 eetlepel
kirsch (slijter) door de kaasfondue roeren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In (fondue)pan wijn aan de kook brengen. Kaassoorten toevoegen en al roerend
zachtjes laten smelten. Tomatenblokjes erdoor roeren. In kopje maizena met 1
eetlepel water gladroeren. Al roerend aan kaasmengsel toevoegen en blijven
roeren tot gebonden fondue ontstaat. Cayennepeper en knoflookpoeder erdoor
roeren. Fondue op rechaud op tafel warm houden. Gemengde rauwe groenten,
zoals stukjes paprika, bleekselderij, prei en bloemkoolroosjes erin dopen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top