Amandelmelk (Marokko)

  • Afrikaans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 25-07-2003

Deze drank is een Marokkaanse specialiteit, die in het hele land wordt geserveerd bij of in plaats van de Marokkaanse 'the'. Hij wordt ook op straat verkocht. Een heerlijke combinatie van amandelen en sinaasappel maakt dit tot een zalige drank, vooral als deze gekoeld is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
185 gr lichtgeroosterde amandelen, fijngemalen in een koffiemolen

125 gr bruine of fijne suiker

250 ml water

1 L melk

15 gr (1 eetl) sinaasappelschil, geraspt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bron: De Afrikaanse keuken wereldwijd / Dorinda Hafner

Voorbereiding

Doe de gemalen amandelen en de suiker in een kom en roer dit goed door elkaar.

Voeg de helft van het water toe en laat dit 30 minuten weken.


Doe het dan in een blender en klop het mengsel op lage snelheid, terwijl u er de rest van het water bij druppelt.

Goed kloppen en dan nog eens 30 minuten laten staan.

Bereidingswijze

Warm de melk langzaam op er roer er de geraspte sinaasappelschil door.

Zeef het amandelmengsel en voeg dit bij de melk met sinaasappelschil.

Roer dit goed door en serveer het meteen.

Serveertip

Voor 4 personen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

raadhuis30 avatar
raadhuis30 16-01-2005

Wil dit wel eens proberen. Groetjes Karin

daysideria avatar
daysideria 26-07-2003

Lijkt me lekker. Neem het recept mee naar mijn favorieten. Groetjes, Marjan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten