1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofschotel

Stoofschotel

Door: will_s

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-07-2003

Ingrediënten 4 personen


2 courgettes
2 uien
500 g kabeljauwfilet
2 teentjes knoflook,
zout
versgemalen zwartepeper
50 g boter
1 el Provencaalse kruiden
1 gele paprika
1 rode paprika
1 groene paprika
2 dl witte wijn
12 zwarte olijven


Stoofschotel
Stoofschotel

Stoofschotel met courgette en vis

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien. Verhit de boter in een braad- of hapjespan en fruit de ui op een laag vuur. Pers de teentjes knoflook erboven uit. Was de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika's in reepjes. Was de courgettes, verwijder het kroontje en snij ze in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik. Voeg de reepjes paprika en de plakjes courgette toe aan de uien en bak ze zachtjes mee. Snijd de kabeljauw in blokjes, bestrooi met peper, zout en Provencaalse kruiden en doe de vis bij de groenten in de pan. Schenk de witte wijn erbij en , laat het gerecht met het deksel op de pan in ongeveer 15 minuten zachtjes gaarstoven. Strooi voor het opdienen eventueel de olijven over de schotel. Lekker met wit of bruin stokbrood



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top