Een Italiaanse Lasagne gemaakt in de magnetron

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 24-07-2003

Super simpel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
  • 300 gram gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 1 klein blik ontvelde tomaten
  • 1 wortel
  • 1 tl zout
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 scheutje rode wijn
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • zout en peper
  • ? bosje peterselie
  • 2 el olijfolie. EN VERDER:
  • 250 gram gaar gekookte lasagnebladen
  • ? l witte saus
  • 250 gram mozzarella.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Doe de olijfolie in een braadslede en zit dit 3 minuten op vol vermogen.
  • Voeg het gehakt toe en braad dit 10 minuten bij vol vermogen.
  • Voeg het zouten en fijngewreven knoflookteentjes en de schoongemaakte en in zeer kleine blokjes gesneden groenten toe.
  • Roer tomaten, tomatenpuree en rode wijn er doorheen.
  • Maak het op smaak af met oregano, basilicum, zout en peper en zet dit 15 minuten bij 75 % vermogen.
  • Schep de schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons evenals de fijngehakte peterselie door her gehaktmengsel.
  • Vet een magnetronschaal in en leg laag voor laag de lasagne, de witte saus en het gehaktmengsel er in. De lasagne komt zowel als onderste laag als bovenop.
  • Snijd de mozzarella in plakken en leg die op de lasagne.
  • Doe het deksel erop en zet dit 8-10 minuten bij 75 % vermogen in de magnetron. Dien het met fijngehakte kruiden bestrooid op.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten