1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. BBQ Aardappelstokjes

BBQ Aardappelstokjes

Door: jokewvg

  • Nederlands,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-07-2003

Ingrediënten


Aardappelen

paprikapoeder.

kerriepoeder.

aromapoeder.

gemalen peper.


Verder heb je nodig


Mesje

schaal

kwastje

matalen of houten stokjes(bij houten stokjes deze eerst 15 min in koud water leggen)


Heerlijk gekruide aardappelstokjes voor de bbq, bij ons horen ze er altijd bij.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de aardappelen goed schoon en snijd ze daarna in drieen

of als het grote aardappelen zijn in vieren en snijd de pitjes of blauwe plekjes eraf.

Kook ze op gas of in de magnetron beetgaar met een beetje zout.

Schenk wat zonnebloemolie in een grote schaal en doe daar alle kruiden en de geperste knoflook in,

even goed door elkaar mengen.

Doe de beetgare aardappelen nog warm in de schaal en meng de aardappelen goed door de olie en kruiden

zodat de kruiden en olie overal op de aardappelen zit.

Prik de aardappeltjes aan de stokjes en leg ze in de schaal waar de kruiden en olie in zit.

Bereidingswijze

Leg de aardappelstokjes op de hete bbq en smeer ze regelmatig tijdens het bakken in met de kruidenolie uit de schaal.

Laat ze onder regelmatig draaien lekker knapperig bruin bakken zie serveertips

Serveertip

Ik doe er ook regelmatig uien en rode paprika en gerookte spekstukjes tussen.

MMMmmm dit smaakt heerlijk met gewone mayonaise of met saus ala Jokie, zie mijn recepten.



Deel dit recept

Reacties (34)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokewvg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top