1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Maasa (Mali)

Maasa (Mali)

  • Afrikaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-07-2003

Ingrediënten


90 ml melk
90 ml water
15 gr (1 eetl) fijne suiker
10 - 15 gr (2 - 3 theel) droge gist
250 gr gierstebloem
250 bruine rijstebloem
15 gr (1 theel) bakpoeder
plantaardige olie
poedersuiker naar smaak


Verder heb je nodig



Mali is een land waar geen voedsel verspild kan worden. Omsloten door land heeft het niet de gulle gave van de zee om op te vertrouwen en het heeft dus ook niet het meer gematigde klimaat van het kustgebied. Langdurige droogte kan de gewassen, waarvan de Malinezen grotendeels leven, verwoesten.
Maasa (spreek uit las 'mah-sah') zijn beignets van gierst, die gegeten kunnen worden als tussendoortje of bij de pap aan het ontbijt. In Mali wordt voor maasa ook de gebroken rijst gebruikt die niet meer geschikt is voor andere rijstgerechten. De rijst wordt gemalen en vermengd met het gierstbloem, suiker, gist en olie. De bruine rijstebloem verhoogt het vitaminegehalte en maakt het vezelrijk.


Zoete gierstbeignets voor 16 tot 20 stuks. Serveer als tussendoortje, lichte maaltijd, of, zonder suiker, bij soep of het ontbijt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe melk en water in een pan en verwarm dit langzaam.
Schenk het in een mengkom en los er de fijne suiker in op.
Voeg de gist toe en houd het mengsel warm (bv op een warme kookplaat); laat het staan tot de gist gaat schuimen.

Zeef de gierstebloem, de rijstebloem en de bakpoeder.
Roer dit door het gistmengsel , dek de schaal af en laat het mengsel 30 tot 40 minuten rijzen.

Bereidingswijze

Roer het mengsel dan rustig, maar stevig door.
Het moet de consistentie hebben van een dik pannenkoekbeslag.
Bak een lepel van dit mengsel in een ondiepe laag olie bij lage temperatuur, draai de maasa regelmatig om teneinde aanbakken te voorkomen, maar zorg wel dat de beignet goed gaar is.

Laat de beignets uitlekken op een stuk keukenpapier en bestrooi ze met poedersuiker.

Serveertip

Serveer als tussendoortje, lichte maaltijd, of, zonder suiker, bij soep of het ontbijt.

Bron: De Afrikaanse keuken wereldwijd / Dorinda Hafner



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top