4 Courgettes Sap van 1 citroen Zout en peper 1 glaasje Witte wijn500 g Rundergehakt 1 Ui 2 sneetjes Witbrood 2 Eieren 2 eetl Geraspte mierikswortel1 eetl Mosterd100 g Gekookte rijst1 theel Oregano 1 theel Basilicum 1 eetl Groene peperkorrels 1/2 kopje Olijfolie 2 1/2 dl GroentebouillonSap van 1 citroen1/2 bosje Munt
( TURKSE GEVULDE COURGETTE)
De courgettes schoonmaken, onder koud stromend water afspoelen, goed laten uitlekken en in de lengte doorsnijden
De courgettes met een theelepeltje uithollen. Het vruchtvlees fijnsnijden. Het vruchtvlees en de gehalveerde courgettes met citroensap en witte wijn besprenkelen en bestrooien met peper en zout.
Het rundergehakt in een kom doen.
Het courgettevruchtvlees en de gesnipperde ui toevoegen.
Het brood, zonder korsten, even laten weken in melk of groentebouillon, uitknijpen en met de eieren, de mierikswortel, de mosterd en de rijst aan het vlees toevoegen.
De oregano, de basilicum en de peperkorrels eveneens toevoegen en de ingredienten goed door elkaar kneden.
Het vleesmengsel gelijkmatig verdelen over de courgettehelften en licht aandrukken.
De olijfolie in een pan verhitten.
De courgettes erin leggen, even fruiten en met groentebouillon, witte wijn en citroensap overgieten.
De pan sluiten en het geheel in een tot 180 graden verwarmde oven 20 tot 25 minuten stoven.
Als de gaartijd om is de courgettes op een schaal leggen, bestrooien met gewassen en fijngehakte munt en serveren.