Aardappelsalade met chorizo en paprika

  • Amerikaans, Salade
  • 30-60 min.

Deze salade heeft niet zoveel ingredienten, maar smaakt verrassend lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
  • 150 gr. mayonaise
  • 75 ml. zure room
  • 1 eetl. zoete chilisaus
  • 500 gr. geschilde
    krieltjes
  • 150 gr. chorizo
  • 1 kleine, rode paprika
  • 3 eetl. gesnipperde lente-ui

  • zout
  • peper
  • paprikapoeder
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
  • Voor 2 personen als hoofdmaaltijd, voor 4 personen als bijgerecht bij de lunch bijvoorbeeld.
  • Voorbereiding

    Kook de krieltjes beetgaar en snijd ze (eventueel) kleiner.
    Mayonaise, zure room en
    chilisaus tot een gladde saus mengen.
    De chorizo in blokjes van circa 1x1 centimeter
    snijden.
    De paprika wassen en ontdoen van pitjes en zaadlijsten.
    Het vruchtvlees
    snipperen.
    De lente-uitjes snipperen.

    Bereidingswijze

    Doe de aardappels met de chorizo, paprikasnippers en de lente-uitjes in een schaal en schep
    het goed door elkaar.
    Schep er de mayonaisesaus doorheen en laat het, tot het serveren
    in de koelkast volledig koud worden.
    De smaken kunnen zich dan ook met elkaar vermengen.

    Serveertip

    Bestrooi de salade voor het opdienen met paprikapoeder.

  • Neem in plaats van chorizo eens
    stukjes knakworst (eerst gaarwellen).
  • Voeg er 2 schijven kleingesneden ananas uit blik aan
    toe; geeft een lekkere frisse smaak.
    Eet smakelijk !
  • Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    reve51 avatar
    reve51

    Doorsturen

    Home Recepten