1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Amandeltaart met limoensaus

Amandeltaart met limoensaus

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Banket
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-07-2003

Ingrediënten


2 sinaasappels

2 limoenen

250 g. garneer amandelen

6 eieren

250 g. suiker

boter om in te vetten

bloem om te bestuiven

250 g. mascarpone

1 zakje vanillesuiker



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200? C (hete lucht 180? C).
- Was de sinaasappels en kook ze in zijn geheel ca. 1 uur tot ze zacht zijn.
- Was de limoenen en trek met een zesteur sliertjes van de schil.
- Pers de limoenen uit. Hak in de keukenmachine de amandelen grof. Rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
- Klop de eieren met de suiker luchtig.
- Meng het eimengsel met de amandelen, de bakpoeder en de limoensliertjes.
- Snij de sinaasappels open, verwijder de pitten en pureer de sinaasappel in zijn geheel.
- Meng de sinaasappelpuree door het eimengsel.
- Vet de taartvorm in met boter en bestuif deze met bloem.
- Schenk het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak de taart midden in de oven ca. 1 uur.
- Dek de taart de laatste 15 minuten af met aluminiumfolie.
- Roer het limoensap met de vanillesuiker door de mascarpone.
- Serveer de limoenroom bij de amandeltaart.
- De taart kan warm of koud worden geserveerd.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top