Mosselsoep

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.

Voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg mosselen, 2 plakjes ontbijtspek, 1 prei, 1 dl witte wijn, 3/4 l visbouillon (van 1,5 tablet), 40 g boter, 40 g bloem, 2 tl Zaanse mosterd, zout, peper, 1/2 dl slagroom
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Was de mosselen in ruim water en verwijder kapotte en open exemplaren. Snijd het spek in smalle reepjes en de prei in smalle ringen. Doe de mosselen met 3/4 van de prei, de wijn en de bouillon in een ruime soeppan. Breng het vocht, afgedekt, op hoog vuur aan de kook. Kook de mosselen 5 tot 8 minuten tot ze openstaan. Doe de mosselen over in een vergiet, vang het vocht op en laat het afkoelen. Verwijder de mosselen die niet zijn opengegaan en neem de andere mosselen uit de schelp.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een ruime pan en bak hierin de reepjes spek met de rest van de prei heel zachtjes 3 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel 2 minuten zachtjes pruttelen. Voeg al roerend deel voor deel het mosselkookvocht toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 10 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met de mosterd, zout en peper. Voeg de mosselen en de room toe.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

winnie5830 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten