Spatchcock

  • Iers, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-07-2003

Ierse kip; een recept van meer dan 4 eeuwen oud!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-2 panklare braadkuikens van elk 800 g
-zout en witte peper
-engelse mosterd (1 th lepel)
-5 eetlepels olie
-2 eetlepels karnemelk
VOOR HET BESTROOIEN:
-50 g: boter ; paneermeel en geschaafde amandelen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-halveer de bradkuikens en wrijf ze in met zout en peper
-vet ze in met olie en schuif ze onder de hete grill
-zorg ervoor dat de braadslee het uitdruipend vet opvangt
-laat 20 min onder de grill en keer ze dan voor nog eens 20 min
-regelmatig bedruipen met het uitdruipend vet

Bereidingswijze

-meng karnemelk en mosterd en 10 min voor het einde van de grilltijd de halve kuikens ermee bestrijken
-kleur de amandelen en het paneermeel 3 min in de hete boter

Serveertip

-de kipjes op een schotel leggen en overgieten met de amandelmassa en meteen serveren
*geef er veldsla bij en fietjes

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 29-03-2004

ik heb veel ierse recepten, maar deze kende ik nog niet. ga het gauw eens maken,bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten