1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Ovenschotel

Ovenschotel

Door: meijerke

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-07-2003

Ingrediënten 3 personen


1 kilo aardappelen om te pureren
75 cc melk naar keuze
nootmuskaat
400 gram rundergehakt
snufje zout en peper
1/2 rode paprika in blokjes
1 ui gesneden in stukjes
1 appel geschild in stukjes
bekertje creme fresh
1 thl chillipoeder


Verder heb je nodig


Een ovenschotel, ingevet


Een heerlijke aardappel gehaht ovenschotel! Maar juist de ingredienten van deze ovenschotel maken hem speciaal. geeft een lekkere gezonde zoete smaak, met een vleugje pit!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor. Ik heb zelf een hete lucht functie op mijn combi magnetron. Deze verwarm ik op 220 graden voor.

Bereidingswijze

Schil de aardappels en kook ze zodat je ze makkelijker kan pureren.
Ondertussen bak je het gehakt rul en voeg peper en zout naar smaak toe.
Als het gehakt rul is, voeg je de ui en paprika toe.
Bak het even in zijn geheel mee.
Voeg hierna de creme fresh en de aardappels toe. tevens de chillipoeder erbij doen.
Roer het mengsel goed door elkaar.
Dit mengsel gaat in de ingevetten Ovenschaal.

de aardappelen afgieten en uit laten stomen. Doe een klein klontje boter en de melk door de aardappelen. Pureer het geheel. Gooi er een snufje nootmuskaat door.
Let wel dat de aardappelpurree niet te nat is. Maar het pureren is puur eigen inzicht.
Verdeel de pureer over het vleesmengsel.

Breng de ovenschotel in de oven en laat hem ongeveer 20 a 30 minuutjes staan.

Eet smakelijk!!!!!!!!!




Serveertip

Een lekkere bonte slade smaakt er heerlijk bij.
een droge zoete wijn is er niet verkeerd bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meijerke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top