Paprika-champignonsoep met Sandwich
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
hoofdgerecht met vlees
Ingrediënten 4 personen
1 voorgebakken ciabatta, 1 groene paprika, 250 g gerookte spekblokjes, 1 pakje Franse Champignonsoep (Honig), 1/2 potje tomatentapenade (a 140 g), wat rucolablaadjes, 75 g achterham (plakjes), 3 el slagroomBereidingswijze
Oven voorverwarmen op 225 graden. Ciabatta bakken. Paprika schoonmaken en in blokjes snijden. In soeppan spekblokjes in ca 3 min. uitbakken. Paprika erdoor scheppen en ca 2 min. meebakken. Pakje soep toevoegen en al roerend met een garde 1,5 l koud water erbij schenkeen. Soep al roerend aan de kook brengen, met deksel schuin op de pan ca 5 min. laten doorkoken (af en toe roeren). Intussen ciabatta opensnijden, besmeren met tapenade en de onderste helft beleggen met ruccola en ham. Bovenkant er weer opleggen en de ciabatta in 4 punten snijden. Room door de soep roeren en op smaak brengen met zout en peper.
Serveertip
Soep serveren met sandwich.