Parfait au Cafe

  • Belgisch, Nagerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
60 gram gemalen koffie

2,5 dl kokend water

1-2 theelepels oploskoffie

150 gram suiker

1 dl water

3 eidooiers

een beetje zout

5 dl slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

60 gram gemalen koffie met 2,5 dl. kokend water overgieten met 1-2 theelepels oploskoffie vermengen, de mokka laten trekken, daarna filteren.
- 150 gram suiker met 1 dl. water aan de kook brengen, laten inkoken tot siroop.
- 3 eidooiers kloppen, de hete suikersiroop toevoegen, blijven kloppen tot een dikke creme is ontstaan, de mokka, een beetje zout toevoegen en er doorheen roeren.
- 5 dl slagroom stijf kloppen, erdoor heen scheppen.
- De massa in een metalen schaal scheppen en in het vriesvak zetten.
24 uur laten vriezen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

josianenijssen avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten