1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. CASSOLA CON GREMOLATA

CASSOLA CON GREMOLATA

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-07-2003

Ingrediënten 4 personen


1 ui (gesnipperd), 4 teentjes knoflook (fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 1 pak gezeefde tomaten (500 g), 100 ml droge witte wijn, 100 ml visfond, 3 bakjes fruits de mer, 200 g zeewolffilet of kabeljauwfilet(in grove stuken), 1/2 citroen, 30 g verse peterselie (fijngehakt)



Vispotje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In een hapjespan de ui en de helft van de knoflook fruiten. Gezeefde tomaten, wijn en visfond toevoegen en langzaam aan de kook laten komen. Vuur laag zetten en saus zonder deksel 5 minuten laten sudderen. Zeevruchten en vis door de saus scheppen en het gerecht nog 5 minuten stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen citroen schoonboenen en schil fijnraspen. In kommetje peterselie mengen met citroenrasp en de rest van de knoflook. (deze dressing heet gremolata)

Serveertip

Het vispotje over 4 diepe borden verdelen en bestrooien met gremolata. Lekker met stevig brood, bv Pane Dolce Vita, om in het stoofvocht te dopen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie5830


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie5830
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top